Radeon 5670 with Athlon64 3200 ?

Results 1 to 10 of 10

Thread: Radeon 5670 with Athlon64 3200 ?

  1. #1
    .NET Guru Champ's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Delhi
    Posts
    173

    Question Radeon 5670 with Athlon64 3200 ?

    Hi Guys,
    my present configuration

    CPU - AMD Athlon64 3200+
    Mobo -Sapphire RS480
    GPU - None
    PSU - CM xtreme Power 380W
    HDD - WD 250 GB sata 2
    Ram - 1 GB (DDR 400 Mhz)

    In spite of some members advising against upgrading my PC
    Read here : PC upgrade dilema

    Its very hard to let a system go, on which you have spent days modding and putting LEDs/fans on.
    Any way, I want to give my system another chance by coupling it with either 5670 or 6670 based card.

    Was about to order but then came across this thread HD 5670 + AMD Athlon 64 3700+?? - Graphics-Cards - Graphic-Displays
    Looks like a Bios problem, also last released BIOS date of 2006 on sapphire website is not looking very encouraging.

    So my question is will 5560/6670 coupled with my configuration work

    I will be very thankful if some one who have tried similar configuration can confirm.

    Also I am sure some of you guys must be having a 5670/6670 laying around. so if anyone is willing to lend me his old card for few hours so I can confirm before spending 5/6K. Dont worry a proper treat will be given in response, and if someone wants a reasonable monitory benefit that we can also discuss
    Popular Gadget Deals
    Girls are like Roads, The more curves they have the more dangerous they are !!!

  2. #2
    .NET Guru Champ's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Delhi
    Posts
    173

    Default Re: Radeon 5670 with Athlon64 3200 ?

    No Replies...
    Girls are like Roads, The more curves they have the more dangerous they are !!!

  3. #3
    In The Zone
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Mumbai
    Posts
    420

    Default Re: Radeon 5670 with Athlon64 3200 ?

    i guess u have to change the
    PSU before ur GPU go with a FSP Saga II 500w then with a 5670 or any
    yet as for the gPU u can get a GTS 450 or a 6770 for 6.3k my will bottleneck u CPU u have to overclock it to min 3Ghz ish
    [B][U]Athlon II X4 640 @ 3.55Ghz || Gigabyte 78LMT-S2P || 6 GB DDR3 RAM ||Zotac GTS 450 1GB DDR5 @ 920/1050/1800 @ stock volts || 500GB Seagate HDD || Corsair CX430 V2 || Philips 107 E5 1024x1280 @ 60Hz || [URL="http://www.3dmark.com/3dm06/16899193"]3D mark 06 score 15450 [/URL][/U][/B]

  4. #4
    laborare est orare Cilus's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Kolkata
    Posts
    7,136

    Default Re: Radeon 5670 with Athlon64 3200 ?

    Athlon 64 3200+ is a 939 pin single core processor which itself doesn't satisfy requirements for the current games. And yes, even HD 5670 might be a little bottleneck for the CPU. I think it is time to go for a new system.
    AMD FX 8350 @ 4.5 GHz|16 GB RipjawX 1873 MHz CL10 @ 1.6V|1+2TB Seagate + 1 TB WD Green 64MB Cache|Sabertooth 990FX|Sapphire HD 7950 VApor-X OC with Boost|GT 240 1 GB GDDR5 PhysX|CM690II Advanced|LG D2342P Cinema 3D Display|TX850 V2|2 CM 1600RPM FAN|MX518|Razer Goliathus|Razer Arctosa|Razer Megalodon 7.1 Headset|CM Hyper 212 Plus|APC1.1KVA| Moto Defy Plus with CM 10.1 JB 4.1|HCL Me Y2 Tab (rooted)] XOLO Q800 with Ultimate V2 JB 4.2.1| Galaxy Tab 2 P3100

  5. #5
    In The Zone
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Mumbai
    Posts
    420

    Default Re: Radeon 5670 with Athlon64 3200 ?

    go for some thing like a Athlon II X4 640 if available i guess Cilus u only told me the production is stop of athlon II ?

    it a bit difficult to upgrade if we go for a Phenom II X4 955 BE at min ? dont u think?
    [B][U]Athlon II X4 640 @ 3.55Ghz || Gigabyte 78LMT-S2P || 6 GB DDR3 RAM ||Zotac GTS 450 1GB DDR5 @ 920/1050/1800 @ stock volts || 500GB Seagate HDD || Corsair CX430 V2 || Philips 107 E5 1024x1280 @ 60Hz || [URL="http://www.3dmark.com/3dm06/16899193"]3D mark 06 score 15450 [/URL][/U][/B]

  6. #6
    sam
    sam is offline
    Forum Moderator
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Guwahati
    Posts
    13,506

    Default Re: Radeon 5670 with Athlon64 3200 ?

    really get a new rig. Athlon II X4 + 740G or 780G board + 2Gb DDR3 + HD5670 will cost 10k only. you can always drop a used Phenom II X6 a year later and 4Gb stick.

    also reuse your present cabinet. you'll retain all your modifications.

  7. #7
    .NET Guru Champ's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Delhi
    Posts
    173

    Default Re: Radeon 5670 with Athlon64 3200 ?

    @Tarun, Cilus & Sam : Thanks a lot guys for your responses.

    As far as upgrading is concerned, If I go for it I wont be able to stop myself tiil 10K or even 20K, coz then I will want everything In name of future proofing (bloody me ) and it will easily cross 30-35K.

    Also retaining old cabinet is a good idea but that will leave my old mobo+CPU+ram virtually useless and will not fetch me even 2K in second hand market, other wise I can give system + my old crt monitor to some underprivileged, which of-course will be far more valuable.

    So it looks like upgrading existing PC was a flop idea after all and setup will not work, and I will have to buy a god dam Xbox, which I am a bit hesitant as weekly gaming time would be just 3-4 hours
    Girls are like Roads, The more curves they have the more dangerous they are !!!

  8. #8
    In The Zone
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Mumbai
    Posts
    420

    Default Re: Radeon 5670 with Athlon64 3200 ?

    i personally m not a fan of console instead of going for a 22k Xbox with that kinect or something go for a PC it will yield better graphics

    Phenom II X4 955 BE 5.9k
    78LMT-S2P 2.6k
    Corsair Value Select Pack 4 GB 1.15k
    500 GB HDD ~4k
    NZXT Gamma 2.2k
    Asus DVD writer 24x 1.1k
    GTS 450 or HD 6770 6.5k
    FSP Saga II 500 Watts or Seasonic S12II 430 watts 2.2k and 2.5k respectively
    --------------------------------------------------------------------------
    Total 26k
    if monitor needed
    BenQ G2222HDL 7k
    [B][U]Athlon II X4 640 @ 3.55Ghz || Gigabyte 78LMT-S2P || 6 GB DDR3 RAM ||Zotac GTS 450 1GB DDR5 @ 920/1050/1800 @ stock volts || 500GB Seagate HDD || Corsair CX430 V2 || Philips 107 E5 1024x1280 @ 60Hz || [URL="http://www.3dmark.com/3dm06/16899193"]3D mark 06 score 15450 [/URL][/U][/B]

  9. #9
    .NET Guru Champ's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Delhi
    Posts
    173

    Default Re: Radeon 5670 with Athlon64 3200 ?

    Neither me, but looking at all the circumstances and price diff of 30K(PC) to 14K(XBox), XBox is more viable choice.

    Thanks for ur configuration If I decide to buy a new PC I will consult it and a fantastic thread posted by Jaskanwar Singh : http://www.thinkdigit.com/forum/pc-c...e-2012-q1.html
    Girls are like Roads, The more curves they have the more dangerous they are !!!

  10. #10
    AFK MetalheadGautham's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Hyderabad
    Posts
    7,599

    Default Re: Radeon 5670 with Athlon64 3200 ?

    Quote Originally Posted by thechamp View Post
    Neither me, but looking at all the circumstances and price diff of 30K(PC) to 14K(XBox), XBox is more viable choice.

    Thanks for ur configuration If I decide to buy a new PC I will consult it and a fantastic thread posted by Jaskanwar Singh : http://www.thinkdigit.com/forum/pc-c...e-2012-q1.html
    Check out game prices on letsbuy and flipkart. XBox games are 3x to 5x the price of PC games in India. If you game regularly, you'll probably end up paying more for XBox games than for the console itself within a year or two.
    [url]http://TheSmallerBang.wordpress.com[/url]
    eMachines E725 - Intel T4400 @ 2.2GHz, 5GB DDR3 RAM, 160GB Hitachi HDD


Similar Threads

  1. [For Sale] XFX Radeon HD 5670 1GB GDDR5 Graphic Card
    By rider in forum Bazaar
    Replies: 10
    Last Post: 23-05-2012, 11:55 AM
  2. Urgent: Radeon 6490m DDR5 vs Radeon 6630m DDR3
    By MarveL in forum Graphic cards
    Replies: 1
    Last Post: 25-11-2011, 11:47 AM
  3. Replies: 12
    Last Post: 02-07-2010, 09:52 AM
  4. Replies: 4
    Last Post: 10-10-2006, 07:55 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Close